Hem|För livräddare

Varje hjärta räknas.

Det finaste du kan göra är att rädda liv – alla kan lära sig HLR

Om du har hjärtat på rätta stället, en utbildning i HLR och är över 18 år kan du precis som Ida-Maria ladda ner och registrera dig i vår app. Bli en i laget som räddar liv du också. Som sms-livräddare kan din insats betyda en andra chans för en medmänniska som drabbats av hjärtstopp. Du bidrar med extra trygghet och säkerhet i samhället genom att du snabbt kan vara på plats när någon drabbats och hjälpa till i väntan på ambulans. Bli en i laget som springer för att varje hjärta räknas.

Ladda ner appen!

Så funkar det

Kort om systemet Sms-livräddare

Vårt system ser till att du som har kunskap i HLR kan hitta och hämta hjärtstartare utplacerade i samhället och ta dig till den som drabbats av hjärtstopp för att göra en livräddande insats innan ambulans kommer. Läs mer om att registrera dig i vår app och hur appen funkar.

Varje region tar beslut om de vill ansluta till systemet eller inte. Just nu är sju regioner i Sverige anslutna: Blekinge, Kronoberg, Stockholm, Sörmland, Västmanland, Västra Götaland och Östergötland. Utlarmningen av frivilliga livräddare görs av larmcentralen. När ett samtal kommer in till 112, som gäller ett misstänkt hjärtstopp, larmas alltid ambulans ut och samtidigt skickas ett larm ut via via vår app till de livräddare som befinner sig i närheten.

När larmet kommer

När larmet kommer i appen Sms-livräddare visas ett ungefärligt avstånd till den nödställda. Detta baseras på den senaste positionen systemet fått från din app. Du kan tacka ja eller nej beroende på om du har möjlighet eller inte just då. Ambulans är alltid på väg. Om du accepterar larmet får du en karta till den drabbade personen och till närmaste hjärtstartare. Sedan tar du dig till platsen för att påbörja livräddande insatser tills ambulans eller räddningstjänst anländer. Här kan du läsa mer om hur du gör på platsen för hjärtstoppet.

I varje region finns en kontaktperson som svarar på frågor om systemet. Du kan också läsa mer i vår FAQ eller mejla oss på info@smslivraddare.se. PS. Kolla gärna FAQ först.

Läs vår Privacy policy.

Om du behöver utbildning i HLR

Vi på Sms-livräddare utbildar inte i HLR. Om du behöver gå en kurs finns information hos Svenska HLR-rådet om var du kan hitta utbildare. Det är också viktigt att uppdatera sina kunskaper kontinuerligt eftersom riktlinjerna förändras över tid. Om det var länge sedan du gick en kurs i HLR rekommenderar vi att du gör det igen.

Om hjärtstartare

Sms-livräddare använder Hjärtstartarregistrets data för att hitta närmaste hjärtstartare. Vi arbetar inte med registrering av hjärtstartare och har inte möjlighet att hjälpa till med det. Om du känner till en hjärtstartare som saknas i Sveriges hjärtstartarregister kan du uppmana innehavaren att registrera den. Vid frågor om Hjärtstartarregistret eller er hjärtstartare, kontakta info@hjartstartarregistret.se

0

SMS-LIVRÄDDARE I SVERIGE

0

CIRKA ANTAL SVENSKAR SOM SERVAS AV SMS‑LIVRÄDDARE

0

CIRKA ANTAL HJÄRTSTARTARE PÅ ALLMÄN PLATS I SVERIGE

Kontakta oss

Heartrunner Sweden AB Fogdevreten 2, 171 65 Solna info@heartrunner.com

Heartrunner är ett innovationsföretag inom medtech. Startat av hjärtforskare. Fokuserade på att rädda fler liv.

Kontakta oss Heartrunner Sweden AB, Fogdevreten 2, 171 65 Solna, info@heartrunner.com

Heartrunner är ett innovationsföretag inom medtech. Startat av hjärtforskare. Fokuserade på att rädda fler liv.