Nyhetsbrev höst 2017

 

nattapp

Kära SMSlivräddare

Hoppas du haft en fin sommar och tack för ditt engagemang!

Hösten har börjat och det har hänt en del sen senaste nyhetsbrevet. Nu finns SMSlivräddare, förutom i Stockholm och Västra Götaland även i Köpenhamn under namnet Hjerteløbere. Många viktiga insatser har gjorts och hundratals drabbade har fått hjälp av både hjärt-lungräddning och av hjärtstartare.

SMSlivrädadre är ett världsunikt projekt och genom er återkoppling strävar vi hela tiden efter att förbättra oss. Flera uppdateringar av systemet planeras under hösten för att utlarmningen till hjärtstartarna bli bättre. Felrapporter och tips hjälper oss mycket i förbättringsarbetet av appen. Vi är tacksamma om du rapporterar brister under felrapport på hemsidan eller via appen och ange då vilken typ av telefon och operativsystemsversion du har, då blir det enklare att undersöka problemet.

Vi får många mail av er, vilket är jättekul! Vissa frågor återkommer:

Om appen visar ”just nu inget larm i din närhet” trots att du just fått ett larm kan du återaktivera larmet genom att klicka på notisen i din mobils notiscentrum.

Det är många som undrar om det är okej att tacka nej till ett larm eller att avbryta ett larm fall man redan tackat ja. Det är självklart okej att göra det om du måste avbryta av någon anledning! Glöm inte heller att vi finns tillgängliga ifall du skulle påverkas på något sätt efter en insats. Skicka ett mail, så mailar vi tillbaka eller ringer.

Appens funktion påverkas av dina inställningar i mobilen. Ställ in appen på automatisk uppdatering för tillgång till senaste version. Just nu är det 2.10 för iOS och 2.08 för Android som gäller. Observera att du måste ha på platstjänster. Om Wi-Fi är påslaget ökar precisionen för var du befinner dig. Appen bör även ligga öppen i bakgrunden för bästa resultat.

Tack för ditt engagemang som SMSlivräddare, ni räddar liv!

Med vänliga hälsningar

Simon, David, Ellinor, Christopher och Mattias

https://www.smslivraddare.se
http://www.vgregion.se/smslivraddare
gilla oss på facebook