Ny version av appen SMSlivräddare

Nu i dagarna släpper vi en ny version av appen SMSLivräddare: version 3.47. Kom ihåg att ladda ner den för att dra nytta av nya funktioner!

Den stora nyheten för denna version är att du redan i pushnotisen får info om det uppskattade avståndet till platsen för larmet. Samma information visas även på skärmen när du accepterar eller avvisar larmet. Se bild.

OBS! att detta är ett uppskattat avstånd (fågelvägen) som bygger på den senaste positionen som systemet har lagrat om dig. Systemet tar inte hänsyn till faktiskt avstånd på vägar.

När du accepterat larmet verifieras din position. Om den verifierade positionen är ”för långt bort” får du info om detta, men ingen adress till platsen. Larmet går då istället till annan livräddare som befinner sig närmare den drabbade. Om du väljer att acceptera larmet och väljs ut för att hämta en hjärtstartare, förändras avståndet baserat på detta då det inte tagits med i den ursprungliga beräkningen.

Är du osäker på vilken version du använder? Kika i appens meny under ”Inställningar”. Där längst ned ser du vilken version av appen som är installerad. Se bild.

Ett tips är att ställa in automatiska uppdateringar av appen så att den alltid har den senaste versionen!