Nyhetsbrev februari 2017

Hej, och god fortsättning på det nya året!

Det var ett tag sedan senaste nyhetsbrevet, vi har använt tiden väl för att utveckla en ny version av appen, eller närmare bestämt i princip en helt ny app!

Denna finns tillgänglig sedan årsskiftet på App Store för iPhone och i Google Play för android. Vi uppmanar er att ladda ner den senaste versionen på en gång. Ställ även in ”automatisk uppdatering”, då det kommer ut nya versioner löpande under våren. Observera även att du måste ha platstjänster och igång, men även wifi påslaget för att din telefon ska kunna skicka information med precision om var du befinner dig. Appen bör även ligga öppen i bakgrunden.

I samband med lanseringen av den nya appen kommer stödet för gamla app versioner före 2.0 att försvinna. Det sker i mitten av februari, så vänta inte med att uppdatera! De som inte gjort det kommer inte kunna ta emot larm längre, så: vi uppmanar er att så snart som möjligt ladda ner den nya versionen.

I den nya uppdateringen har mycket arbete lagts på stabilitet och generella förbättringar. Några exempel: om appen skulle krascha eller stängas ned av misstag när du fått ett larm kommer du kunna öppna upp appen igen, med minnet kvar av adressen till larm och hjärtstartare. Vi har lagt till en funktion så att telefonen även vibrerar vid inkommande larm vilket kan vara bra om man ställt den på ljudlöst läge.

Vissa användare har hört av sej om att de haft problem med var adressen syns vid ett larm. När du accepterat ett larm, får du upp en kartbild med väganvisning, notera då att adressen för larmet visas om du trycker på den lilla pilen på höger sida i den röda listen nederst på skärmen.

En del av er hör också av er om hjärtstartare som ni känner till och som saknas i appen. Vi prenumererar på data från Sveriges hjärtstartarregister och kan endast visa de hjärtstartare som finns inrapporterade där. Om du känner till hjärtstartare som inte finns i appen, ta då gärna kontakt med innehavaren och uppmana dem att registrera in den i hjärtstartarregistret, v.b. länk: www.hjartstartarregistret.se. På det sättet får vi bättre möjlighet att larma er till hjärtstartare och därmed ökar chansen att de också används.

Ni gör alla ett fantastiskt jobb, och vi är så glada att SMSlivräddare nu sedan oktober inte bara finns i Stockholms län utan också i Västra Götalandsregionen, varmt välkomna!

Med vänliga hälsningar

Ellinor, Åsa, Simon och David

http://www.smslivraddare.se
http://www.vgregion.se/smslivraddare
gilla oss på facebook